Toyota zegt diesel vaarwel

Diesels zitten over de breedte van de markt op het strafbankje. Weinig merken gaan zo ver als Toyota begin december 2017. De autofabrikant kondigde aan de gangbare typen in Nederland niet langer met een dieselmotor aan te bieden. We duiken in de wagenparkcijfers voor een nadere analyse.

In het gehele wagenpark van ons land valt zon 16 procent in de categorie diesel. Voor Toyota is dat aandeel slechts 6 procent. Van alle Toyota’s in het actieve park is driekwart benzineauto. Dat ligt lager dan in het volledige wagenpark, waar vier van de vijf auto’s benzine tankt.

Hybride

Dat beide segementen voor Toyota kleiner uitvallen is niet zo vreemd. De afgelopen twintig jaar zette het merk immers de hybride op de kaart en dat is goed te zien aan de Toyota’s die in Nederland rondrijden. Bijna een op de vijf Toyota’s is een hybride. In het volledige wagenpark blijft dat aandeel tot 3 procent beperkt. Lees het hele artikel over Toyota’s wagenparkstatistieken in nummer 1 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 26 januari is verschenen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters