Duitse milieuorganisatie wil ook verbod Euro 6

De directeur van de Duitse milieuorganisatie Umwelthilfe wil ook een verbod instellen op Euro 6 diesels. Tot nu toe bleef deze recente, als schoon bekend staande categorie motoren buiten schot.

Umwelthilfe bestaat sinds 1975 en is bij onze oosterburen een invloedrijke, politiek onafhankelijke partij. Ze is bekend van juridische procedures en is zowel landelijk als internationaal actief. Haar voorman Jürgen Resch spreekt zich nu publiekelijk uit tegen Euro 6 diesels en raadt het publiek af om er nog een te kopen.

Ontoereikend

“In 2019 zullen we in meer dan dertig steden dieselverboden gaan doorvoeren voor diesels met de emissienorm 1 tot en met 5. Waar dat ontoereikend is, zoals in Stuttgart, Berlin en München, volgen in 2020 ook voor Euro 6 inrijverboden”, zegt Resch in de krant Bild. Volgens de milieuorganisatie zijn er duidelijke aanwijzingen dat er nog steeds, ook bij 6d Temp-versies, voorzieningen zijn ingebouwd om onder testomstandigheden de uitstoot van stikstof te beperken.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †