Elektrische Byton via Louwman in Nederland

Autofabrikant Byton heeft de Louwman Group aangewezen als retail- en servicepartner voor Nederland. Hiervoor wordt een apart bedrijf opgezet.

De start-up Byton opereert wereldwijd. Het heeft een designcentrum in München, productie- en ontwikkelingsfaciliteiten in het Chinese Nanjing en een technologisch ontwikkelingscentrum in het Amerikaanse Silicon Valley.

Per land wordt een partner gezocht voor sales en aftersales. In Nederland is dat dus Louwman. In Zwitserland, Duitsland, Noorwegen, Frankrijk en Zweden zal Byton weer met andere partners werken.

Innovatieve mobiliteit

Eric Louwman: “Byton’s visie is vanaf het begin gericht op de ontwikkeling van een ‘smart device on wheels’, wat goed aansluit op de snel veranderende toekomst van mobiliteit en mobiliteitsdiensten. Daarom kiest Byton heel bewust voor Louwman Group als retail- en servicepartner voor Nederland. Naast onze automotive activiteiten zijn wij ook zeer actief met innovatieve mobiliteitsvormen. Met recente investeringen in de Mobiliteitsfabriek (MIG), Fietsvoordeelshop.nl en WeGo carsharing zijn we die fors aan het versnellen. We kijken enorm uit naar deze kans om vanuit een nieuwe organisatie dit merk in Nederland te introduceren. Onze ervaring met online retailer Auto.nl komt hierbij goed van pas.”

M-Byte

De M-Byte is de eerste auto van Byton die in Europa op de markt komt. Het is een ruime, volledig elektrische suv, die in drie varianten op de markt komt, variërend van een 200 kW/272 pk-versie met een batterij die volgens de WLTP-testcyclus goed is voor een actieradius van 360 kilometer, tot aan een 300 kW/408 pk-versie met een grotere batterij en een actieradius van 460 kilometer.

Louwman verwacht de eerste M-Byte in de eerste helft van 2021 in Europa.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.