Europese autoverkopen bijna op niveau 2018

Na elf maanden zijn de totale Europese autoverkopen bijna terug op het niveau van vorig jaar. 2019 loopt op dit moment nog maar 0,3 procent achter bij het niveau van 2018. Met name de afgelopen drie maanden hebben veel van de achterstand van het begin van het jaar ingelopen.

Dat blijkt uit de jongste cijfers van de koepel van autofabrikanten Acea. Die merkt daarbij wel op dat van de vijf grote Europese autolanden alleen Duitsland in de periode van januari tot en met november een stijging in de autoverkopen laat zien, van 3,9 procent. Met name in Spanje (-5,7 procent) en het Verenigd Koninkrijk (-2,7 procent) namen de autoverkopen dit jaar flink af.

Nederland

Ook in Nederland lopen de autoverkopen na elf maanden flink achter bij die van vorig jaar, al zitten die de laatste maanden wel in de lift. De daling bedraagt na elf maanden nog altijd 4,6 procent. November liet een mooie plus zien van 13,1 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.