Europese registraties -7,5 procent in januari

De Europese markt voor personenauto’s is in januari 2020 met 7,5 procent gekrompen ten opzichte van vorig jaar. In totaal werden er 956.779 nieuwe personenauto’s geregistreerd, tegenover 1.034.407 vorig jaar in januari.

Dat blijkt uit cijfers die koepelorganisatie Acea verzameld heeft. Als oorzaak van de inzakkende markt noemt Acea belastingmaatregelen in enkele Europese landen, verslechterde economische omstandigheden en onzekerheid vanwege het vertrek van het VK uit de Europese Unie.

Verenigd Koninkrijk

De cijfers van het VK worden dan ook niet langer meegenomen in het totaal van de EU, maar Acea vermeldt ze nog wel apart. Zo weten we dat in januari het aantal registraties in het VK met 7,5 procent is afgenomen, gelijk aan het Europese gemiddelde.

Sterker kromp de markt in Frankrijk (-13,4 procent) en Spanje (-7,6 procent). In Duitsland (-7,3 procent) en Italië (-5,9 procent) bleef de daling van het aantal registraties beperkt ten opzichte van het gemiddelde, maar daalden ze alsnog onder het niveau van 2019.

Nederland

In Nederland daalde de vraag naar nieuwe personenauto’s in januari met 6,1 procent tot een totaal van 44.303.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *