Europese registraties oktober: -30,3 procent

In oktober zijn de registraties van nieuwe personenauto’s in de Europese Unie voor de vierde achtereenvolgende maand gekrompen: -30,3 procent. Na tien maanden staat er nog een kleine plus van 2,2 procent.

Dat blijkt uit de jongste cijfers van koepelorganisatie van autofabrikanten Acea. Met 665.001 verkochten auto’s was oktober 2021 het zwakste resultaat in oktober sinds Acea de cijfers bijhoudt. De meeste landen lieten verliezen zien in de dubbele cijfers, waaronder Nederland: -23,7 procent.

Cumulatief

Met bijna 8,2 miljoen verkochte voertuigen staat er over tien maanden nog altijd een positief resultaat ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (+2,2 procent). Wel laten landen onderling grote verschillen zien. Zo werden er in Italië tot en met oktober 12,7 procent meer personenauto’s geregistreerd, maar zit Duitsland al 5,2 procent in de min. In Nederland werden tot nu toe 260.062 nieuwe auto’s verkocht, 7,1 procent minder dan na tien maanden in 2020 (279.992).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *