Finalisten Autobedrijf v/h het Jaar 2018/2019

De vakjury van de verkiezing Bovag Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2018-2019 heeft drie finalisten geselecteerd. Autobedrijf Haarhuis uit Geesteren (provincie Overijssel) bindt de strijd aan met twee Brabantse kanshebbers: De Dames van Hurkmans (’s-Hertogenbosch) en V.d. Nieuwenhuijzen Auto’s (Helmond).

Op 9 oktober zal tijdens het jaarcongres van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven blijken wie de winnaar wordt – en daarmee de opvolger van Autobedrijf Tjeerdsma. De verkiezing wordt voor de twaalfde keer georganiseerd.

Grip

Juryvoorzitter Ferry Smith (ANWB) zegt dat met extra aandacht is gekeken naar activiteiten die passen bij het thema van het jaarcongres: Grip. “Grip op de klant, online sales, de werkplaats en het team. Haarhuis, Hurkmans en V.d. Nieuwenhuijzen zijn hierin een voorbeeld voor hun collega’s.” Behalve Smith zitten in de jury verder Remco de Vette (W&D consultants), Bertus de Vries (Bovemij), René Stolp (RDC) en Paul de Vries (Marktplaats Automotive). In juni maakte zij de tien halvefinalisten bekend. Deze zijn vervolgens aan de hand van een checklist onder de loep genomen door een onafhankelijk bureau. Ook  ontvingen ze een of meerdere mystery shoppers. Op basis van die resultaten zijn de drie finalisten geselecteerd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †