Ford Fiesta populairste occasion

Op het occasionplatform Carnext.com is de Ford Fiesta in 2020 de meest verkochte occasion van Nederland gebleken, gevolgd door Fiat 500, Volkswagen Golf, Toyota Aygo en Peugeot 308.

Op het online platform voor jong gebruikte auto’s Carnext.com is de Ford Fiesta in 2020 de meest verkochte occasion van Nederland gebleken, gevolgd door Fiat 500, Volkswagen Golf, Toyota Aygo en Peugeot 308.

Uit deze opsomming blijkt wel dat met name compacte auto’s populair waren onder klanten voor een tweedehands auto. Lijstjes uit andere Europese landen waar Carnext.com actief is, laten andere accenten zien. Zo was in Frankrijk en Spanje de Renault Clio het populairst, had de Italiaanse occasionkoper een voorkeur voor de Fiat 500x en was in Duitsland de Ford Focus het meest in trek.

Covid-19

In een toelichting op de lijstjes zegt Grainne van Berkum, operationeel directeur van Carnext.com: “In 2020 zagen we niet alleen een stijging in de populariteit van gebruikte auto’s, maar ook een versnelling in de acceptatie van het online aankopen van auto’s als gevolg van Covid-19. In lijn met deze trend zagen we dat vooral compacte auto’s extreem populair werden onder de Nederlandse consumenten die een auto kochten. Met name vanuit hun verlangen naar veiligheid, comfort en het hebben van een alternatief ten opzichte van openbaar vervoer of andere gedeelde mobiliteitsoplossingen.”

“Als we vooruit kijken zien we dat CarNext.com er klaar voor is om aan deze groeiende vraag te voldoen, mede dankzij ons commitment om de online aankoop mogelijkheden van een auto steeds verder te verbeteren, want dat is wat onze klanten verwachten in het nieuwe normaal.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2381 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *