Fysieke Automarkt Beverwijk stopt

Op dinsdag 21 december is de laatste editie van de fysieke Automarkt in Beverwijk. De online Automarkt blijft wel bestaan.

Dat maakt VWE bekend, sinds 2012 organisator van de Automarkt, die in 1930 startte in Utrecht. Na de overname door VWE verhuisde de Automarkt naar Beverwijk.

Michel Corveleijn is manager remarketing bij VWE Automotive: “Meer dan 1600 voertuigen werden elke week op de Automarkt aangeboden aan met name Oost-Europese kopers. Na de val van de Berlijnse muur kwam de export van voertuigen sterk op gang. Vanaf de jaren 90 heeft VWE zich ingespannen om de complete administratieve afwikkeling voor export af te handelen voor deze voertuigen. In samenwerking met RDW is toen een geheel nieuwe exportregistratie ontstaan. Op een goede marktdag werden meer dan duizend exporten verzorgd.”

Online

“Inmiddels zien we dat de behoefte aan een fysieke Automarkt afneemt. Het aanbod wordt beperkter en ook het aantal bezoekers neemt af. De online verkoop stijgt juist meer. Met het Automotive Trade Center is het voor iedere handelaar eenvoudig om kopersgroepen in heel Europa te bereiken. Inmiddels hebben vele autobedrijven de overstap gemaakt naar dit online platform. Het systeem heeft veel voordelen. Het biedt complete voertuiginformatie, kwalitatieve foto’s en voertuigomschrijvingen. Het kopen op afstand is eenvoudiger en minder risicovol geworden. Online verkopen van voertuigen is allang niet meer weg te denken.”

Daarmee werd de fysieke Automarkt steeds meer een online Automarkt. “Inmiddels zijn alle betrokkenen van de Automarkt in Beverwijk geïnformeerd over de sluiting van de markt einde van dit jaar. Tot die tijd blijven we wekelijks nog met veel plezier de Automarkt organiseren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2908 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *