Van Mossel neemt ook Hyundai erbij

  Met de overname van Galema Hyundai Leeuwarden neemt de Van Mossel Automotive Groep per 1 december ook Hyundai op in het steeds verder uitbreidende merkenpalet

“We willen met Hyundai toegroeien naar hetzelfde niveau wat marktaandeel betreft als onze andere merken”, zegt algemeen directeur Eric Berkhof namens Van Mossel.  “Dan heb je het concreet over 10 procent plus, een positie die in 2019-2020 gestalte moet krijgen. In dat verband hebben we een aantal locaties op het oog.” Galema Hyundai Leeuwarden is de enige officiële Hyundai-dealer in Noord-Nederland. Alle betrokken medewerkers treden in dienst bij de Van Mossel Automotive Groep. Zij blijven voorlopig werkzaam vanuit dezelfde locatie. Eigenaar Bote Galema startte in 2012 als Toyota-dealer. In 2015 volgde het dealerschap van Hyundai. “We merken dat het merk een enorme groei doormaakt. Dit vraagt veel van de interne organisatie. Door deze overname geloof ik dat de toekomst voor zowel Hyundai als voor de medewerkers veilig wordt gesteld. Een organisatie als Van Mossel biedt vele extra voordelen, zoals inkoopkracht, schadeherstel, financieringen, verzekeringen en leasemogelijkheden.”

Nieuw pand

Tegelijk met de overname, per 1 december, zal de Hyundai- verkoop tijdelijk plaatsvinden vanuit de bestaande Van Mossel Jaguar Land Rover vestiging in Tynaarlo. Uiterlijk 30 juni 2019 opent een nieuw pand voor deze drie merken aan de Oldenseweg in Groningen. Later in 2019 wordt nog een Hyundai-vestiging geopend worden in de regio Heerenveen. Berkhof: “We zien hier volop kansen om het merk Hyundai verder te laten groeien.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †