Garantie op Toyota en Lexus van drie naar vijf jaar

Importeur Louwman & Parqui verlengt de garantie op Toyota en zijn premiummerk Lexus van drie naar vijf jaar, met een maximum van 200.000 kilometer.

De verlengde garantie bestaat uit drie jaar fabrieksgarantie van Toyota en Lexus, en een aanvullende garantie van twee jaar via importeur Louwman & Parqui. Die laat desgevraagd weten dat de verlengde garantie ook geldig is wanneer de auto bij de universele garage in onderhoud is geweest, mits dat onderhoud is volgens de richtlijnen van de fabrikant. Wanneer de auto binnen de garantietermijn wordt doorverkocht, gaat de nog doorlopende garantie over naar de nieuwe eigenaar.

Betrouwbaarheidsonderzoek

Met de verlengde garantie haakt de importeur handig in op een recent onderzoek door de Consumentenbond. Die riep in oktober van dit jaar Toyota opnieuw uit tot het merk met de minste mankementen.

Overigens zijn Toyota en Lexus niet de enige automerken die vijf jaar garantie bieden. Zo biedt Hyundai eveneens vijf jaar garantie, met een ongelimiteerd kilometrage. Kia durft zelfs al een nieuwe auto te leveren met zeven jaar garantie, al is het met een maximum van 150.000 kilometer.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3427 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.