Gaspedaal.nl: hogere zoekprijs iOS-gebruiker

Android-gebruikers die op de app van Gaspedaal.nl een auto zoeken letten meer dan iOS-gebruikers op prijs en praktische kenmerken. Omgekeerd zijn iOS-gebruikers merk- en modelbewuster; pas in tweede instantie speelt bij hen het geld een rol.

De maximale zoekprijs is bij iOS-gebruikers 13.926 euro, wat 22 procent c.q. 2500 euro meer is dan de grens die Android-gebruikers hanteren. Opvallend: drie van de vier iOS-gebruikers zoeken actief naar een automaat, tegen zestig procent bij hun Android-tegenhangers. Volkswagen staat bij beide besturingssystemen onbetwist op nummer één. Tussen alle modellen van Duitse makelij doet de Ford Focus het bijzonder goed bij de Android-gebruiker. Wel vormt de derde plaats een sterk contrast met de dertiende plek van de Focus bij de iOS-groep. Verder blijken volgens Gaspedaal.nl de iOS-gebruikers twee keer zo vaak te zoeken naar auto’s in een specifieke kleur. De website bundelt dagelijks het occasionaanbod van ruim 1900 dealerbedrijven en 21 grote autosites.

Top 5 meest gezochte auto’s Android

  1. Volkswagen Golf
  2. BMW 3-serie
  3. Ford Focus
  4. Volkswagen Polo
  5. Audi A4

Top 5 meest gezochte auto’s iOS

  1. Volkswagen Golf
  2. BMW 3-serie
  3. BMW 5-serie
  4. Audi A4
  5. Volkswagen Polo

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †