Historische daling Europese autoverkopen

Nog niet eerder zijn de registraties van personenauto’s in de Europese Unie zo zwaar in de min geëindigd als in april 2020: -76,3 procent ten opzichte van april 2019. Dat blijkt uit de cijfers die koepelorganisatie Acea bekendmaakt.

De historische daling in de Europese autoverkopen heeft alles te maken met de maatregelen tegen het Covid-19-virus. April was immers de eerste volle maand waarin de maatregelen van kracht waren.

Alle Europese markten lieten in april een tweecijferige daling zien, met Italië en Spanje als trieste recordhouders, met respectievelijk een afname van 97,6 procent en 96,5 procent. In Duitsland kelderde de vraag met 61,1 procent en in Frankrijk met 88,8 procent. In Nederland nam de vraag in april met 53,0 procent af.

Cumulatief

Van januari tot april is de Europese vraag inmiddels 38,5 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, als negatief gevolg van de coronacrisis. Van de vier grote autolanden in de EU daalde de vraag het sterkst in Italië (-50,7 procent), gevolgd door Spanje (-48,9 procent), Frankrijk (-48,0 procent) en Duitsland (-31,0 procent). In Nederland is daarbij vergeleken het verlies nog mild: -20,0 procent.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.