Hyundai stapt in waterstofsamenwerking

Hyundai is een joint venture aangegaan met de Zwitserse leverancier van waterstof aan tankstations en andere retailers, H2 Energy. De samenwerking krijgt de naam Hyundai Hydrogen Mobility.

Als eerste wapenfeit levert Hyundai tussen 2019 en 2025 in totaal 1600 waterstof-elektrisch aangedreven zware vrachtwagens aan Hyundai Hydrogen Mobility.

Ambitie

De joint venture laat zien dat Hyundai werk wil maken van waterstof-elektrische automobiliteit. Stip op de horizon is een jaarlijkse productie van 500.000 waterstof-elektrische voertuigen rond 2030. Met de nieuwe joint venture hoopt Hyundai voet aan de grond te krijgen in Zwitserland. Verwacht wordt dat de vraag naar auto’s met een brandstofcel  hier zal toenemen vanwege de forse wegenbelasting op dieseltrucks. Ook in andere landen zal dat het geval zijn. Op termijn wil Hyundai Hydrogen Mobility daarom ook waterstoftrucks buiten Zwitserland leveren. Dat proces is echter vrij complex vanwege de verschillende belastingklimaten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters