Hyundai start samenwerking met TU Eindhoven

Hyundai kondigt een samenwerking aan met Team InMotion van de Technische Universiteit Eindhoven. Dit studententeam doet onderzoek naar een nieuwe technologie voor snelladen. Hyundai ondersteunt Team InMotion met een exemplaar van de volledig elektrische Kona Electric.

Team InMotion heeft met de zelf ontwikkelde technologie al een racewagen gebouwd waarvan het batterijpakket al in twaalf minuten volledig opgeladen kan worden. De ontwikkeling van een volgende generatie batterijpakket moet het mogelijk maken nog sneller te laden; de laadtijd wordt teruggebracht naar enkele minuten.

Kona

Hyundai deelt met InMotion de passie voor elektrisch rijden. Zo wil Hyundai in 2040 zijn wereldwijde auto-line-up volledig geëlektrificeerd hebben. Uiterlijk in 2045 wil Hyundai zelfs volledig CO2-neutraal zijn. Daarom stopt Hyundai vanaf 2035 in Europa met de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren. Vanaf dat moment is er alleen nog maar keuze uit modellen met een batterij-elektrische of waterstof-elektrische aandrijflijn.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.