Impact van platformen op de autobranche

Automotive Insiders wijdt op 6 februari een bijeenkomst aan de groeiende invloed en positie van platformen, zowel binnen als buiten de branche. Centrale vraag: met welke aspecten moet de Nederlandse autoprofessional rekening houden?

Naast online podia als Amazon, Uber en Facebook, met een bewezen disruptieve impact op transacties en contacten, zijn er ook platform-initiatieven van meer nationale bodem. Occasionplatform Bynco bijvoorbeeld (foto) handelt het gehele auto-aankooptraject online af. Bij Automotive Insiders spreekt Jeroen Veldman, general manager en founder, over de opgedane ervaringen. Verder belicht directeur aftersales Bart Bekker het offensief van PSA om het universele kanaal te veroveren. Wat werkt tot nu toe wel, wat niet?

Retailer

Een van de andere sprekers op het kennis- en netwerkevent is Dirk Mulder, sector banker trade & retail ING. Hij benoemt de kern van een internationaal platformonderzoek en bespreekt de voor- en nadelen voor consument en retailer. David Langley, senior research scientist bij TNO bespreekt de rol van de consument en de daaruit voortvloeiende uitdagingen. Het programma ondergaat mogelijk nog uitbreiding. Meer details en inschrijven. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †