Infomiddag Automarkt Arnhem trekt 200 man

De informatiemiddag en -avond van Automarkt Arnhem heeft volgens de organisatie gisteren ongeveer tweehonderd belangstellenden getrokken. In de Gelredome kregen ze onder meer een animatie van de verkoopprocedure te zien en was dienstverlener VDC aanwezig met een stand.

Op de verkooplocatie van het parkeerterrein zal op de eerste automarkt (27 november) plek zijn voor 475 voertuigen. Afhankelijk van de respons kan worden opgeschaald. Vraag en aanbod uit Nederland zal volgens organisator Bastiaan Bakker (foto) veelal afkomstig zijn ten oosten van de lijn Hoogeveen-Zwolle-Arnhem-Breda. Een van de aanwezige universele autobedrijven was gisteren echter vanuit Bergen uit Zoom een kijkje komen nemen.

Achtertuin

Bakker is bedrijfsleider bij Van der Zande Export in Deventer, initiatiefnemer van Automarkt Arnhem. De locatie bij de Gelredome typeert hij als “centraal in Nederland, met Duitsland in de achtertuin.” In het voorjaar van 2012 gold de voormalige bloemenveiling in het naburige Bemmel korte tijd als  alternatief voor de opgeheven Automarkt Utrecht. Uiteindelijk werd destijds echter gekozen voor  Beverwijk. Bakker zegt via de sociale media campagne te voeren in Duitsland om aanbieders te trekken. Aan de koperskant verwacht hij vooral de handel uit voormalige Oostbloklanden (Polen, Hongarije, Roemenië).

Eerst zien

Aan een prognose over het aantal deelnemers op 27 november waagt Bakker zich niet. “Het gevoel is goed, af te meten uit de reacties van de afgelopen weken en aan de tot nu toe verkochte kaarten. Maar je hebt in elke handel altijd een categorie ‘eerst zien, dan geloven’.” Tickets per aan te bieden voertuig kosten 25 euro voor jaarkaarthouders (= 52 markten). Een dagkaart kost 35 euro per stuk. Bestellen en verzenden gebeurt per mail. De jaarkaarthouders kunnen hun aanbod vooraan op het terrein stallen, met als voordeel dat kandidaat-kopers deze auto’s het eerst zien. Inbrengen kan tussen 6.00 en 8.00 uur, de verkoop duurt van 9.00 tot 14.00 uur.

Apk

De occasions moeten voorzien zijn van een geldige apk, nodig om een tijdelijk kenteken te kunnen krijgen. Technische staat en onderhoud zijn de verantwoordelijkheid van de aanbiedende partij. Voertuig Documentatie Centrum verzorgt de formele afhandeling (bpm-restitutie, uitvoerverklaring, douanedocumenten, COC-CVO-certificaat, tijdelijke kentekens, milieustickers, snelwegvignetten).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †