Intentie om auto te kopen wederom gestegen

Steeds meer Nederlanders hebben de intentie om een auto te kopen. Dat stelt Autoscout24 op basis van eigen (vervolg)onderzoek. De percentages vertonen een stijgende lijn. Na mei (56%) was juni goed voor 60% en de meest recente peiling komt op 64% in september.

Nederlanders zouden ook minder ongerust zijn als het aankomt op kopen of verkopen van een voertuig. Nog steeds vinden zij autobezit ten tijde van de coronacrisis erg belangrijk (60%). Voor drie op de vijf Nederlanders is een eigen voertuig in de coronacrisis nóg belangrijker geworden om van A naar B te reizen. Waar in juni 70 procent van de Nederlanders aangaf het openbaar vervoer te vermijden, doet op dit moment nog 60 procent dat. Bijna de helft (46%) geeft aan geen gebruik te maken van huur- en deelauto’s; in juni was dat nog 56 procent.

Alternatieven

Een vijfde (21%) van de Nederlanders geeft volgens de portal aan een auto-aankoop uit te stellen door de COVID-19-situatie. Een kwart wil zich momenteel niet voor een langere periode binden aan een voertuig. Toch zijn Nederlanders over het algemeen iets minder onzeker door COVID-19 dan voorheen; op dit moment zegt 28 procent onzeker te zijn, wat in mei nog op 35 procent lag.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.