Louwman start verkoop Streetscooter

Louwman Group is dealer- en servicepartner geworden van Streetscooter voor de Nederlandse markt. Het in Duitsland vervaardigde elektrische voertuig is bij onze oosterburen de bestverkopende fabrikant van volledig elektrische bedrijfswagens.

Louwman ziet het model als een perfecte aanvulling bij het verbreden en verduurzamen van zijn  portefeuille. Ook denkt het bedrijf ermee te kunnen voldoen aan de groeiende vraag op de zakelijke markt naar honderd procent elektrische bestelwagens. Streetscooter is een onderdeel van Deutsche Post DHL Group, die ‘m onder’ eigen regie ontwikkelde. In eigen land zijn er inmiddels meer dan zesduizend op de weg gezet.

Emissievrij

De elektrische bedrijfswagens van Streetscooter zijn afgestemd op gebruik in stedelijke gebieden. De luchtkwaliteit staat er onder druk staat, milieuzones worden steeds gebruikelijker. De zero-emission voertuigen zijn breed inzetbaar en bieden volgens Louwman een gunstige total cost of ownership. Ze zullen om te beginnen worden verkocht vanuit showrooms in Amsterdam en Veghel. Voor service kunnen gebruikers terecht bij meerdere locaties in Nederland. Einddoel is een landelijk dekkend netwerk met een shop-in-shop-formule binnen de Louwman Group, waarbij de focus ligt op de zakelijke markt.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †