Mazda als eerste OEM in Efuel Alliance

Mazda zegt de eerste autofabrikant te zijn die zich aansluit bij de eFuel Alliance. Deze alliantie brengt organisaties en geïnteresseerde partijen samen die de realisatie en promotie van CO2-neutrale e-brandstoffen en waterstof ondersteunen als een geloofwaardige en daadwerkelijke bijdrage aan het verminderen van emissies in de transportsector.

Mazda is altijd een groot voorstander geweest van een aanpak met meerdere oplossingen, waarbij verschillende technologieën worden gecombineerd als de beste manier om emissies te verminderen. Elektrificatie is een belangrijke pijler in deze ‘multi-solution strategy’ van Mazda en tegen 2030 zullen dan ook alle Mazda’s geëlektrificeerd zijn.

Veel modellen zullen echter ook nog steeds voorzien zijn van een verbrandingsmotor. De strategie van het merk bevat dus ook verbeteringen in de efficiëntie van conventionele aandrijflijnen. Bredere toepassing van hernieuwbare brandstoffen behoort ook tot de plannen, net als digitale en geconnecteerde applicaties die de brandstofefficiëntie verbeteren.

Geïntegreerde aanpak

“Als industrie moeten we de emissies zoveel mogelijk verminderen”, vertelt Wojciech Halarewicz, Vice President Communications & Public Affairs bij Mazda Motor Europe GmbH. “En om dit te realiseren mogen we geen van de beschikbare routes negeren die er tot onze beschikking staan. Broeikasgasemissies en klimaatverandering zijn van nature een mondiaal en complex vraagstuk, dat een geïntegreerde aanpak vereist. Alle sectoren en industrieën moeten hun steentje bijdragen en bovenal moeten ze de mogelijkheid hebben om positieve opties te delen om de klimaatdoelen te bereiken.”

“Wij zijn van mening dat CO2-neutrale e-brandstoffen en waterstof met de nodige investeringen een geloofwaardige en reële bijdrage zullen leveren aan emissiereductie, niet alleen voor nieuw geregistreerde auto’s, maar ook voor het huidige wagenpark. Dit zou een tweede en snellere weg betekenen om klimaatneutraliteit in het vervoer te bereiken, in combinatie met voortdurende elektrificatie. Aangezien de EU later dit jaar haar regelgeving inzake CO2-normen voor auto’s en bestelauto’s zal herzien is dit de kans om ervoor te zorgen dat de nieuwe wetgeving zowel elektrische voertuigen als voertuigen die op CO2-neutrale brandstoffen rijden in staat stelt bij te dragen aan de inspanningen van autofabrikanten om hun emissies te verminderen”, aldus Halarewicz.

Eerder maakte ook LKQ bekend zich bij de eFuel Alliance aan te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *