Mazda komt naar je toe

Mazda begint in Duitsland een proef om actief de prospect op te zoeken in plaats van wachten tot hij de showroom betreedt. Het merk maakt met een uit meerdere elementen bestaande pop-up store zijn opwachting bij concerten, sportwedstrijden, populaire winkelstraten en recreatieoorden.

Overal waar zich veel publiek bevindt – het gaat om miljoenen bezoekers – willen de Japanners aanwezig zijn. Rode draad is de ‘individuele merkbeleving’. Op locatie kan de doelgroep het merk en zijn modellen leren kennen vanuit diverse perspectieven. Het zwaartepunt ligt momenteel op de vernieuwde Mazda 3 en de MX 5, die zijn dertigste verjaardag viert.

Nederland

Of en wanneer ook Nederland gaat kennismaken met de nieuwe aanpak staat volgens Jur Raatjes, directeur Public Relations, nog niet vast. “Het is nu nog in een try-outfase, waarbij Duitsland als markt gekozen is omdat het voor Mazda de grootste in de EU is. Dit project is in feite de vervanging voor de (destijds permanente) Mazda Space in Barcelona, die afgelopen september zijn deuren sloot. Als dit project in Duitsland bevalt, zal het verder over EU worden uitgerold, dus ook in Nederland. De timing daarvan is echter nog niet bekend.” In editie 11 van 2018 besteedde Aftersales Magazine aandacht aan de opkomst van pop-up-stores en city stores. 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †