Meeste EV’s staan in Zuid-Holland

Niet Flevoland, maar Zuid-Holland is de provincie waar de meeste elektrische auto’s staan. Dat blijkt uit een correctie op de registratiewijze die het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft gedaan in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De aanvankelijke telling ging uit van de Basisregistratie Voertuigen. Die registreert de auto’s op basis van de standplaats van de geregistreerde eigenaar. Dat kan bijvoorbeeld een leasemaatschappij zijn als Leaseplan, met hoofdkantoor in Almere. Alle auto’s van Leaseplan worden dan in Almere geregistreerd, terwijl de eindgebruiker elders woont.

Het gevolg is dat Flevoland in de oude telling met 18.479 elektrische auto’s de koploper was. Gekeken naar waar de elektrische auto’s daadwerkelijk staan, bleken dat er in Flevoland slechts zo’n 4160 te zijn. In Zuid-Holland staan er met een aantal van 23.188 juist veel meer EV’s dan aanvankelijk werd aangenomen.

Het is zinvol om te weten waar de eindgebruiker van de elektrische auto zich bevindt, om een goede inschatting te kunnen maken van de laadbehoefte en energievraag.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *