Van Mossel neemt 50% belang in VKV Groep

Van Mossel Automotive Groep en de VKV Groep (Van Kerkhof & Visscher Groep) bundelen hun krachten in een joint venture. Daarbinnen neemt Van Mossel een belang van vijftig procent in de VKV Groep. De transactie zal op korte termijn aan de ACM ter goedkeuring worden voorgelegd.

Eric Berkhof, algemeen directeur Van Mossel Automotive Groep, zegt dat hiermee “onze strategie voor Nederland bijna volledig is uitgerold. Het gebied overlapt nauwelijks dat van onze andere merken. Daarnaast misten we nog de Renault-Nissan Alliance, echt één van de allergrootste autofabrikanten ter wereld, in ons portfolio. Een belangrijke bijkomstigheid is dat de VKV Groep een erg mooi en innovatief bedrijf is, financieel sterk en een zeer gemotiveerde club medewerkers heeft.”

Joint venture

Chris Visscher, samen met Marc en Peter van Kerkhof oprichter en aandeelhouder van VKV Groep: “Deze joint venture komt voort uit onze wens om de potentie van onze organisatie volledig te benutten. Hierdoor kunnen we alle resources en faciliteiten van de Van Mossel Automotive Groep gebruiken, wat er voor zorgt dat we nog grotere stappen vooruit kunnen zetten. Samen hebben we een enorm innovatiebudget.”

Honderd vestigingen

Van Mossel Automotive Groep telt ruim honderd vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. Met ruim tweeduizend medewerkers realiseert de groep een omzet van meer dan 1,6 miljard euro op jaarbasis. De VKV Groep verkoopt vanuit veertien vestigingen Renault, Nissan, Dacia & Infiniti. Met locaties van Rotterdam tot Tiel en van Amsterdam tot Gorinchem bestrijkt de VKV Groep vrijwel heel Midden-Nederland. Foto: Eric Berkhof, Chris Visscher en directie VKV Groep proost met alle VKV Groep-medewerkers op de zojuist aangekondigde joint-venture.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †