Van Mossel neemt Autobedrijf Van Zwienen over

De familiebedrijven Van Mossel Automotive Groep en Autobedrijf Van Zwienen hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop van het autobedrijf. De overname ligt ter goedkeuring bij de ACM en zal naar verwachting worden afgewikkeld op 1 augustus aanstaande.

Door deze overname zullen de vijf Peugeot- en vier Citroën-vestigingen worden toegevoegd aan het huidige Peugeot / Citroën / DS-cluster bij Van Mossel. Het aantal Peugeot-vestigingen komt daarmee binnen de groep uit op elf en voor Citroën op zes. Hans van Zwienen, directeur Van Autobedrijf Van Zwienen, zal zelf na de overname gaan genieten van een welverdiend pensioen. Alle betrokken medewerkers –inclusief de huidige directie- treden in dienst bij de Van Mossel Automotive Groep en zullen werkzaam blijven vanuit dezelfde locaties.

Start met Mazda

Autobedrijf van Zwienen is opgericht in 1990. De eerste vestiging was gevestigd in Beverwijk en betrof een Mazda-dealerbedrijf. In 1996 is het Peugeot-dealerschap erbij gekomen. Eerst met een vestiging in Purmerend, niet lang daarna volgden er vestigingen in Zaandam, Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard. Die laatste twee vestigingen zijn later samen ondergebracht in een nieuw bedrijfspand in Alkmaar. In 2013 werd Citroën toegevoegd aan het gamma, met vestigingen in Heemskerk, Zaandam, Purmerend en Alkmaar. Eric Berkhof, DGA Van Mossel Automotive Groep: “Van Mossel Automotive Groep heeft gekozen voor een geïntegreerde marktbenadering en een landelijke dekking in de autodichte gebieden van Nederland. Met de Noord-Hollandse vestigingen van Autobedrijf Van Zwienen zijn we nu nog beter vertegenwoordigd in het westen van Nederland.” Meer weten over het Nederlands dealerlandschap? Lees hier dan het jaaroverzicht van de grootste dealerholdings.