Muntstad sluit aan bij 100% onderhouden

Per 1 februari 2018 is Muntstad aangesloten bij het kwaliteitslabel 100% onderhouden voor occasions. Hiervoor werd bij vier vestigingen een expert opgeleid die bepaalt welke auto het label 100% onderhouden krijgt.

“Het label is autospecifiek”, legt Anton Pluim uit. “Elk bedrijf zal zijn eigen afwegingen maken welke auto’s zij voorzien van het label. In het geval van Muntstad gaat het om een prominent Bovag-lid, met veel jonge occasions in de voorraad. Het is dus logisch dat dan relatief veel occasions het label zullen krijgen.”

Garantie

Het label is een garantie dat de volledige onderhoudshistorie van de tweedehands auto bekend is. “Dit is al aan het begin van de klantreis, online, duidelijk te maken op de website van de verkopende partij.” Het voordeel voor de verkoper is, beweert 100% onderhouden op grond van onderzoek, dat consumenten bereid zijn voor zo’n auto meer te betalen.

Bovag-lid

Binnenkort komt overigens het label 100% onderhouden exclusief beschikbaar voor Bovag-leden, zoals eerder gemeld in dit bericht. Anton Pluim: “Het betekent overigens niet dat het label dan ook alleen op viaBovag.nl wordt getoond. Ook andere occasionwebsites kunnen gebruik blijven maken van het label.” Pluim is blij met de acceptatie van het label door Bovag. “Je wil toch dat het label breed gedragen wordt door de markt. En dan betekent de acceptatie door Bovag een flinke stap in de goede richting.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2386 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar