NDC mediagroep: occasionsite Autocircuit

NDC mediagroep lanceert occasionportal Autocircuit. Onderscheidend ten opzichte van andere aanbieders vindt de initiatiefnemer dat het aanbod regionaal is.

Het nieuwe occasionplatform brengt consumenten in Noord-Nederland in verbinding met bijna alle autobedrijven uit de drie noordelijke provincies en de polder. Algemeen Directeur van NDC mediagroep Pier Baarsma: “We zien dat mensen in het Noorden zowel online als offline op zoek gaan naar een nieuwe auto. Dankzij onze sterke positie in het medialandschap kunnen we de zoekervaring op Autocircuit doortrekken naar onze dagbladen, tientallen lokale en regionale weekbladen – en naar de drukbezochte occasionshows die we al jaren organiseren.”

Autobedrijven

De site is volgens NDC niet alleen zeer interessant voor wie op zoek is naar een auto, maar ook voor autobedrijven uit Noord-Nederland. Zij kunnen hun occasions nu zowel online als offline onder de aandacht  brengen bij hun belangrijkste klanten: consumenten in de periferie rond hun bedrijf.

In de buurt

“Goed beschouwd concurreren we niet met de grote occasionsites van Nederland, maar voegen we iets nieuws toe aan de markt voor tweedehands auto’s, stelt Baarsma. Noorderlingen zullen altijd geïnteresseerd zijn in wat er in de rest van Nederland te koop is. Maar als ze een compleet overzicht willen van de beste auto’s bij hen in de buurt, dan is Autocircuit het startpunt.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †