NIO naar Nederland in 2022

Het Chinese EV-merk NIO kondigt aan na Noorwegen in 2022 ook Duitsland, Nederland, Zweden en Denemarken te betreden. Tegen 2025 zal NIO wereldwijd aanwezig zijn in meer dan 25 landen en regio’s.

Deze verwachting sprak NIO uit tijdens de NIO Day 2021 in China waar het ook de ET5 toonde, de nieuwe middelgrote elektrische sedan. Het betreft de meest compacte auto van het merk tot nu toe. Volgens de fabrikant zal deze in het derde kwartaal gelanceerd worden. Van de grotere ET7 gaan de orderboeken een half jaar eerder open.

Autonoom

NIO ET5 wordt geleverd met het nieuwste NIO Autonomous Driving (NAD). Met NIO Aquila Super Sensing en NIO Adam Super Computing zal de auto geleidelijk aan een veilige en geruststellende autonome rijervaring bereiken in verschillende situaties zoals op de snelwegen, in stedelijke gebieden, tijdens het parkeren en het verwisselen van de batterij. De volledige functies van NAD zullen na verdere ontwikkeling en validering geleidelijk worden uitgerold en voor gebruikers beschikbaar zijn via een maandabonnement.

Zoals meer merken momenteel brand stores gebruiken in plaats van dealers, heeft ook NIO iets vergelijkbaars in de vorm van de NIO Houses. Het ligt in de lijn der verwachting dat dat ook voor ons land gaat gelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.