Occasionhandel bloeit op Autoscout24

Occasionplatform Autoscout24 meldt in maart 2021 95 procent meer leads te hebben doorgestuurd naar autobedrijven.

Dat de occasionverkopen pieken, bleek eerder al uit cijfers van VWE. De specialist in voertuiginformatie meldde over maart 2021 een stijging in de occasionverkopen van 23 procent ten opzichte van maart 2020. Het was daarmee na juni 2020 de drukste maand ooit voor occasionverkopers.

Een andere indicator van de toegenomen occasionverkoop is de daling in het aanbod op Autoscout24. In alle segmenten nam het aanbod op het platform af, het meest in het middenklassesegment (-5,2 procent). Gemeten naar leeftijd bleek het aanbod vooral te dalen in de categorie auto’s van één tot drie jaar oud (-10,3 procent).

De gemiddelde prijs van een occasion is daarbij licht gedaald, voor het eerst sinds augustus 2020. Het gaat om slechts 31 euro. De gemiddelde occasion staat nu op Autoscout24 te koop voor het bedrag van 19.626 euro. Dat is overigens nog altijd 668 euro meer dan wat er in maart 2020 gemiddeld voor een occasion werd gevraagd.

Grote toename

In een toelichting bij de cijfers van Autoscout24 zegt directeur Rachel Gómez y Maseland: “De interesse naar gebruikte auto’s blijft binnen onze portalen alsnog toenemen. In maart hebben we maar liefst 95 procent meer dealerleads naar autobedrijven verstuurd in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Ook zagen we een grote toename in leads op onze platformen in de laatste twee weken van maart, een stijging van respectievelijk 155 procent en 209 procent ten opzichte van vorig jaar tijdens de eerste lockdown.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *