Occasionverkoop augustus stijgt 13,1 procent

De verkoop van tweedehands auto’s door het autobedrijf aan de consument is in augustus met 13,1 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2017.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van voertuiginformatiedienst VWE.

Tot en met augustus

Daarmee zet de stijging die al het hele jaar zichtbaar is zich ook in augustus voort. In de eerste acht maanden van 2018 zijn er nu door autobedrijven 828.845 tweedehands auto’s verkocht. Dat is 9,0 procent meer dan de 760.426 die er in de eerste acht maanden van 2017 verkocht werden. Ook de handel tussen consumenten onderling is levendiger dan vorig jaar, maar dat verschil is veel minder groot. In augustus 2018 gingen 54.828 auto’s tussen consumenten onderling van de hand. Dat zijn er 1,7 procent meer dan in augustus 2017. De handel tussen autobedrijven onderling nam in augustus licht af, met 2,1 procent.

Merken

De top vijf van meest gewilde occasionmerken is het bekende rijtje, aangevoerd door Volkswagen, met daarachter, in die volgorde: Peugeot, Opel, Renault en Ford.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 6 september 2018 om 11:23
    Permalink

    Dat is al geruime tijd een trend. Verklaring daarvoor is de grotere duurzaamheid van motoren en auto’s. De gemiddelde leeftijd van auto’s naar de sloop is gestegen naar 18,2 jaar, maar daarin zijn ook veel total loss gevallen bij. Bovendien worden veel auto’s geëxporteerd voordat ze hier in Nederland naar de sloop gaan. De bruikbare levensduur van de gemiddelde auto in het huidige wagenpark zal de 20 jaar overtreffen. Dit komt ook tot uiting in de stijging van prijs bij auto’s van 10 jaar oud. Daarentegen is de verkoop van nieuwe auto’s op een relatief laag peil. De aantrekkelijkheid van een SUV – makkelijke instap, relatief compact, veel gebruiksmogelijkheden, hoge zit van bestuurder met meer overzicht in het verkeer is een argument om een nieuwe auto te kopen. Ten opzichte van de ADAS systemen op nieuwe auto’s wordt vaak geoordeeld: Wat er niet in zit, gaat niet kapot. De statistiek van ongevallen en schade spreken hier boekdelen. Goed om voor de onafhankelijke bedrijven in de gaten te houden.

Reacties zijn gesloten.