Occasionverkoop Bovag-leden +11,5 procent

Bovag heeft de occasionverkopen van zijn leden geanalyseerd. Daaruit blijkt dat zij in januari en februari 11,5 procent meer tweedehands auto’s aan consumenten hebben verkocht dan in dezelfde twee maanden een jaar geleden.

In totaal werden in Nederland gedurende tot en met februari 348.582 tweedehands auto’s verhandeld. Dat is 6,1 procent meer dan een jaar eerder. Dat Bovag-bedrijven bovengemiddeld occasions verkopen aan de consument is een trend die zich al sinds enkele jaren aftekent.

Specifiek voor 2020 kan woordvoerder Tom Huyskens de stijging nog niet verklaren, maar hij kan wel verklaren waar de stijging van de occasionverkopen bij Bovag-leden hem in zit: “Ten eerste zijn steeds meer merkdealers zich op de occasionverkoop gaan storten. Ze maken daar nu eenmaal meer rendement op dan op de verkoop van nieuwe auto’s. Daarbij zoeken steeds meer consumenten naar een betrouwbaar adres voor de aankoop van een tweedehands auto. Wat dat betreft zien we ook al jarenlang een dalende verkoop tussen consumenten onderling.”

Import

Een ander opmerkelijk cijfer uit de analyse van de occasionverkopen betreft de import van tweedehands auto’s. Die zat jarenlang in de lift, maar is in de eerste twee maanden van 2020 scherp gedaald: van 36.536 in 2019 tot 24.996 personenauto’s in de eerste twee maanden van 2020. Ook daarvoor heeft Bovag niet direct een verklaring. De daling doet zich in elk geval over alle segmenten en bouwjaren.

De export van personenauto’s steeg in januari en februari met 14,1 procent tot bijna 56.000. Bij de bestelwagens daalde de import met 18,5 procent en nam de export 17,1 procent toe.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3427 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.