Occasionverkoop juli naar nieuw record

Bedrijven onderling verhandelden vorige maand 86.684 occasions, wat 6,7 procent meer was dan juli 2019. Van consument tot consument ging het om 56.955 personenwagens, hetgeen een toename van 6,2 procent betekende.

Vorige week zijn volgens de VWE-cijfers 52.400 auto’s in bedrijfsvoorraden gezet. Dat zijn er 8,1 procent minder dan de week ervoor. Sinds begin juli nemen de aantallen elke week licht af, voornamelijk door de vakantieperiode. Door de lagere verkopen tijdens de coronacrisis zijn de voorraden opgelopen. Er staan nu ongeveer 360.000 gebruikte personenauto’s in voorraad, 11 procent meer dan vorig jaar. De toename is vooral sterk bij oude auto’s. Er zijn nu 21 procent meer auto’s van 20 tot 25 jaar in voorraad dan vorig jaar.

Een omgekeerd beeld is te zien bij de jongere auto’s (tot vijf jaar); hier is er een afname van 10 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Conclusie van VWE: “Voorlopig lijken er nog genoeg occasions beschikbaar te zijn. Alleen bij de jonge occasions dreigt een krapte te ontstaan.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

  • Avatar
    4 augustus 2020 om 18:07
    Permalink

    Nog niet zo lang geleden gingen auto’s van 20-25 jaar oud naar de sloop. Nu, zelfs met kilometrages ver boven de 100.000 km brengen ze nog aardige bedragen op en dragen bij aan de werkplaatsomzet als ze in handen komen van liefhebbers die de kunst van in goede staat houden verstaan.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *