Occasionverkopen maart -12,5 procent

De coronacrisis laat ook zijn sporen na in de occasionverkopen. Cijfers van VWE laten zien dat de verkoop van occasions door het autobedrijf aan de consument in maart met 12,5 procent is gedaald ten opzichte van maart 2019.

Over het hele eerste kwartaal valt de min met 0,8 procent nog mee, dankzij goede occasionverkopen in januari (122.984 occasions, +6,6 procent) en februari (114.088, +4,2 procent).

Hoe de occasionverkopen in maart instorten is duidelijk te zien in een grafiek die de verkopen per week weergeven en waarin het oranje gebied het aandeel van de verkopen tussen consumenten onderling weergeeft:

Bovag

Ook Bovag heeft cijfers over de occasionverkopen. Die zijn marginaal anders, maar laten hetzelfde beeld zien: een daling van de occasionverkopen in maart van 13,9 procent ten opzichte van maart 2019 en een daling van 0,6 procent over de eerste drie maanden in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.