Omruilactie Conti Ecocontact 5

Continental kondigt een vrijwillig bandenomruilprogramma aan voor 4.500 ContiEcoContact 5 personenwagenbanden in de maat 235/55 R 17 103 H XL. Het omruilprogramma wordt proactief opgestart om elk potentieel risico voor bestuurders en andere weggebruikers te vermijden. In 3 gevallen trad plotseling luchtverlies op, wat in één geval leidde tot lichte materiële schade.

Er werd geen melding gemaakt van persoonlijk letsel. Als de banden waarop het vrijwillige inruilprogramma betrekking heeft gedurende een langere of herhaaldelijke periode worden gebruikt met zware belasting of mogelijk overbelasting, kan in zeldzame gevallen plotseling luchtverlies optreden.

Caravelle en Multivan

De actieve marktmonitoring van Continental heeft alleen bevindingen opgeleverd in de toepassing van de VW Caravelle en Multivan. Continentals marktmonitoring heeft geen vergelijkbare foutpatronen aan het licht gebracht bij de respectieve banden die op andere voertuigtypes worden gebruikt. Het betrokken bandenmodel werd verkocht aan klanten in verschillende Europese landen, waaronder de Benelux, in eerste uitrusting en de vervangingsmarkt. De omruilactie is gratis voor klanten.

Bestuurders die deze banden als originele uitrusting hebben ontvangen, worden rechtstreeks door de voertuigfabrikant op de hoogte gebracht. Continental is op 24 november 2021 begonnen met de kennisgeving aan de respectieve nationale autoriteiten en staat in contact met de autofabrikant en bandendealers om dit vrijwillige uitwisselingsprogramma te organiseren en uit te voeren. Iedereen die meer informatie wil, waaronder instructies voor het identificeren van de betrokken banden en lokale contactpersonen, wordt verzocht de website van Continental te bezoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *