Online autodealer Carfy met Rabo Safe2pay

Autowebshop Carfy is de eerste gebruiker van de Rabobank-dienst Safe2pay, ontwikkeld voor de betaling van occasions. Carfy maakt deel uit van DAGO Autogroep, gevestigd in Doetinchem, Aalten en Ulft (servicevestiging).

Met de nieuwe betaaldienst maakt de koper het geld niet direct over naar de verkoper, maar wordt het bewaard door Rabo Safe2pay. Pas bij levering wordt het geld overgemaakt naar de verkoper. Rabo Safe2pay biedt zo beide partijen zekerheid: de koper betaalt pas als het product of de dienst ontvangen is en de verkoper heeft de zekerheid dat het geld ontvangen wordt. Carfy gebruikt de dienst voor betalingen van occasions tot vijftigduizend euro.

Financieel risico

Christa Braker, productmanager bij Rabobank, stelt dat de constructie onder Safe2pay zorgt voor minder financieel risico als er niet betaald of geleverd wordt. Ook zou de dienst in veel gevallen voordeliger zijn dan bijvoorbeeld betalen met creditcard of achteraf betalen. “Dat biedt een nieuw perspectief voor bedrijven die overwegen producten met een hoge waarde online te gaan verkopen.”

Carfy

In de Carfy-webshop kopen mensen in een paar stappen een occasion. Transparantie over prijs, staat en verleden van de auto staan centraal, maar zekerheid over de garantie, betaling en levering zijn net zo essentieel, zegt Paul Fijn, occasionmanager bij DAGO Autogroep: “De betaling moet voor ons én de klant veilig en op tijd geregeld zijn, zodat levering ongestoord kan plaatsvinden.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †