Online banden kijken = offline kopen

In het Verenigd Koninkrijk begint volgens Michelin circa zeventig procent van de bandenkopers zijn zoektocht online. De vervolgstap echter – daadwerkelijk op het web aanschaffen – zet deze groep een stuk minder vaak. Hoe deze virtuele (groei)markt te ontginnen, is dan ook een belangrijk vraagstuk binnen de hedendaagse bandenretail.

De scheiding tussen online kijken maar offline kopen was een van de topics op de jaarlijkse bijeenkomst van Michelin voor dealers van zijn Auto Professional-netwerk in het Verenigd Koninkrijk. Zo’n 35 zakelijke VIP-relaties waren deze week aanwezig om zich te verdiepen in e-commerce en andere topics binnen de veranderende bandenbranche.

Online zoeken naar autobanden gebeurt nog niet zo heel lang op grote schaal. Er blijft volgens Michelin aarzeling bij potentiële kopers bestaan op het moment dat de koop gesloten kan worden. Retailmanager Mark Meagher: “Consumenten hechten sterke waarde aan het oordeel van een expert, wanneer het gaat om zoiets als de aanschaf van hun nieuwe set banden. Het is belangrijk dat onze Michelin-dealervestigingen gelijke tred houden met de consument, in termen van routes die de eindgebruiker gebruikt bij de aankoop van nieuwe artikelen.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *