Een op zes Duitse huishoudens wil EV

In het land van veel pk’s en cilinders lijkt het koopsentiment te kantelen naar elektrische auto’s. Althans, blijkens een peiling door Kfw-bank onder vierduizend Duitse huishoudens.

In deze Energiewendebarometer 2018 zegt 1 op de 6 huishoudens van plan te zijn een EV aan te schaffen. Geen enkele technologie op het gebied van duurzaamheid staat hoger dan de elektrische auto. Voor hun onderzoek onderzochten de samenstellers diverse groene technologieën. Zonnepanelen komen niet verder dan vijf procent op het wil-ik-ook-lijstje, terwijl EV’s op zestien procent staan. Wel is de bestaande situatie in het voordeel van zonnepanelen: acht procent van de Duitse huishoudens heeft zo’n installatie, slechts twee procent bezit een elektrische auto.

Laadinfrastructuur

Verder leert de peiling dat de meerderheid (56 procent) van degenen die al een e-auto bezitten thuis toegang hebben tot groene stroom. Ieder vijfde huishouden met een elektrisch voertuig ‘tankt’ stroom van eigen dak. Gevraagd naar wat mensen ervan weerhoudt om nu een batterijauto aan te schaffen geldt de laadinfrastructuur de belangrijkste hindernis (84 procent). Ook de actieradius (81 procent) en het aanschafbedrag worden als nadelen genoemd.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †