Webshop voor gebruikte banden

In Duitsland is sinds enige tijd de webshop Orbix.de actief. De webshop is opgezet door de voormalige verkoopleider van een BMW-dealergroep Jürgen Benzinger.

Het concept is simpel, maar effectief. Benzinger had gezien dat er in zijn dealerbedrijf band-wielcombinaties op voorraad liggen die officieel geen waarde meer vertegenwoordigen. Het gaat dan om band-wielcombi’s die in een winterbandenprogramma door klanten zijn achtergelaten, omdat ze er zelf geen weg meer mee weten. Of er liggen banden en wielen die origineel op de nieuwe auto zaten en werden ‘omgeruild’ voor een nieuwe, meer aansprekende set. Ook banden en wielen die afkomstig zijn van schadeauto’s liggen vaak opgeslagen zonder dat het bedrijf een duidelijk doel voor ogen heeft hoe ervan af te geraken.

Verpieteren

Benzinger deed vervolgens rondvraag onder Duitse dealers. Hij becijferde dat er in het hele land een kleine 29 miljoen band-wielcombinaties liggen te verpieteren. Medio vorig jaar startte hij daarom de website met een door dealers gevulde webshop. Sinds de start zijn er al zo’n 40.000 klanten geweest die hier een band-wielcombinatie hebben gekocht. Orbix breidt nu uit naar dealers  in Zwitserland, maar ook dealers uit andere landen zijn welkom. Overigens heeft Orbix in Duitsland een montageafspraak met het netwerk van Euromaster.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen