Oud en nieuw op Concours d’élégance

‘Neerlands grootste en meest prestigieuze catwalk voor de automobiel’ – zo omschreef de organisatie van Concours d’élégance het evenement dat zich afgelopen weekeinde voltrok bij Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Volgens de organisatie kwamen in totaal 27.845 bezoekers een kijkje nemen – een record. Ze konden er terecht voor klassiek en exclusief, historisch en eigentijds: tussen de vele tientallen modellen uit vroeger tijden stonden ook moderne, elektrische exemplaren. Ook de wedergeboorte van het illustere sportwagenmerk Alpine vormde een van de attracties. Op de Koningslaan trokken diverse malen per dag vooroorlogse racewagens een sprintje. Een internationale vakjury oordeelde over aspecten als originaliteit, restauratie en presentatie. Hoofdthema van deze editie was ‘zeventig jaar Ferrari’. Minstens zo boeiend als de modellen waren de mensen die hen omringden. De Nederlandse automotive branche was vertegenwoordigd met diverse sponsoren, onder wie het jubilerende (25 jaar) Heiwegen Consultancy. Ga naar Aftersales Plus voor een foto-impressie. Dubbelklik om de weergave te vergroten.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †