Oving is Renault-dealer van het jaar

Renault-dealer Oving, met vestigingen in Zwolle, Hattem, Raalte en Emmeloord, is uitgeroepen tot Renault Dealer of the Year 2020. Het bedrijf behaalde in 2020 de meeste punten op het gebied van sales, aftersales en klanttevredenheid. Vanwege de coronamaatregelen vond de bekendmaking plaats tijdens een livestream.

Oving, die in 2019 nog als derde eindigde, blikt terug op een goed 2020 waarbij de maximumscore behaald werd op het gebied van aftersales klanttevredenheid en de verkoop van accessoires. Bovendien presteerde het bedrijf goed met de verkoop van volledig elektrische en (plug-in) hybride modellen.

Rest van het podium

Renault-dealer Hans Jongerius, met vestigingen in Woerden, Gouda en IJsselstein, behaalde net als in 2016, 2017 en 2019 de tweede plaats in het eindklassement. In 2018 behaalde Jongerius de derde plaats. Het bedrijf behaalde in 2020 de maximumscore op de onderdelen aftersales klanttevredenheid, sales klanttevredenheid, autofinancieringen en de verkoop van accessoires.

De derde plaats was voor Renault-dealer ABD. Het bedrijf met vestigingen in Drachten, Heerenveen, Leeuwarden, Sneek en Dokkum was van 2014 tot en met 2019 voor zes achtereenvolgende jaren Renault Dealer of the Year. In 2020 behaalde het dealerbedrijf een verdienstelijke score met maximum punten voor de onderdelen marktaandeel particulier kleinzakelijke markt en aftersales klanttevredenheid.

Best of the rest is Renault-dealer Terwolde, dat zes plaatsen is gestegen ten opzichte van 2019.

Op de foto Bert Oving, die de eerste prijs in de dealerverkiezing van Renault heeft ontvangen uit handen van Christelle Réale, operationeel directeur Renault Nederland.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

 • 25 januari 2021 om 16:09
  Permalink

  Beste Bert Oving,
  Wel verdiend deze prachtige score voor 2020.
  Ga zo door

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.