PGA koopt Visser Automotive Nijkerk

PGA Nederland neemt per 1 september Visser Automotive over. Daarmee komt een einde aan drie generaties Peugeot-dealer in Nijkerk – “na 23.254 dagen”, meldt directeur/nazaat Alex Visser op zijn Linkedin-pagina.

Visser gaat zich volledig richten op Claireautomotivesupport. Deze software voor procesmanagement draait inmiddels op zo’n tweehonderd locaties in de Benelux, met het accent op de Nederlandse markt. De 24 medewerkers bij Visser Automotive gaan mee over naar PGA, behoudens één die in dienst treedt bij Claire.

Klantenkring

Het volgens Visser “prachtige merk Peugeot” begon in Nijkerk bijna 64 jaar geleden. Na vijftien jaar noopte de gestage groei van de klantenkring de tweede generatie tot verhuizing naar de huidige locatie. Daar is Alex Visser ruim 12,5 jaar zelfstandig eigenaar geweest. In die periode verlegde hij het accent van pure sales naar service en waardetoevoeging. Ook werd de basis gevormd van Claire. “Nu is het tijd voor een volgende stap”, schrijft Visser. “De markt verandert nog steeds, singlepoint dealers hebben op termijn geen bestaansrecht. Synergie en schaalvoordelen zijn noodzakelijk.” De verkoop aan PGA, dat in ons land goed is voor een zestigtal vestigingen, met meerdere merken, een leasetak (MKB Lease) en een schadetak (UAS Schadeherstelmeesters), past in dat scenario. “Visser Automotive blijft Visser Automotive maar gaat profiteren van de schaalvoordelen van een holdingstructuur.”

Nefkens

PGA Nederland is ontstaan uit de Nefkens-groep en staat op de derde plaats in editie 2018 van de Aumacon Dealerholding Top-100. Bij de verkoop- en servicepunten is Peugeot het dominante merk. De totale nieuwverkoop schommelde in 2017 rond de achttienduizend stuks. Er waren destijds 1364 mensen in dienst, goed voor een omzet van 775 miljoen euro. De klanten van Visser Automotive zijn de afgelopen tijd op de hoogte gebracht van de aanstaande overname. De medewerkers nemen vandaag na sluitingstijd gezamenlijk een borrel, zegt Alex Visser. “Of dat een emo-momentje wordt? Ach, sommige van onze mensen zijn al zo’n veertig jaar aan de organisatie verbonden, dus dat is nogal wat. Maar het is vooral een borrel op de toekomst. Een mooie toekomst.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †