PGA Nederland neemt Autohaas over

Merkdealer Autohaas (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Volkswagen bedrijfswagens) wordt overgenomen door PGA Nederland. Autohaas heeft vestigingen in Apeldoorn, Deventer en Zutphen.

Ook het bij de groep behorende schadecentrum Apeldoorn maakt deel uit van de overname. De tot de groep behorende leasemaatschappij XLLease wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services.

Pouw Automotive

Bestuursvoorzitter van PGA Nederland, Simon Luijckx, spreekt van “een mooie uitbreiding. Het verzorgingsgebied sluit naadloos aan op dat van Pouw Automotive (overgenomen per 1 januari 2016, red.). Daarnaast betekent het dat we onze (merken)portefeuille uitbreiden met Skoda en Seat.” Onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) zal de beoogde transactie naar verwachting voor het einde van het derde kwartaal 2018 definitief afgerond zijn.

Elf automerken

PGA Nederland vertegenwoordigt elf verschillende automerken, onder de volgende namen: Nefkens Peugeot, Ekris BMW/MINI, Pouw Volkswagen/Audi, de Bois Honda, Terwolde Renault/Dacia, Hyundai Wittenberg en Emerpark Citroen/DS. Naast deze dealerbedrijven maken ook MKB Lease, UAS (schadeherstel), Elgersma (Automotive Supplies) en NCT (export) deel uit van PGA Nederland. PGA Nederland is sinds 1 juni 2017 onderdeel van de Zwitserse Emil Frey Group.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †