RDW start met nieuwe kentekenserie

In Amsterdam-Duivendrecht heeft de RDW het kenteken G-001-BB afgegeven. BMW stelde een elektrische personenauto beschikbaar om het eerste kenteken met de nieuwe combinatie te dragen.

Tijdens het evenement, eerder vandaag, werd aandacht besteed aan duurzaamheid en veiligheid op de weg. Kentekens spelen daar een aanzienlijke rol in. Ze zijn onlosmakelijk verbonden met voertuigen, toelating tot het systeem maar ook met het achterhalen van ‘doorrijders’, bekeuren van roekeloos rijgedrag en controle op afgekeurde voertuigen.

Minder CO2-uitstoot

Traditiegetrouw wordt bij het eerste kenteken uit een nieuwe reeks een personenauto beschikbaar gesteld voor een goed doel. Dat de keuze viel op een elektrisch voertuig is niet zonder reden, zegt RDW-directeur Ab van Ravestein: “We zetten ons in voor minimaal 85 procent minder CO2-uitstoot in 2050 door verduurzaming van het wegverkeer aan te moedigen. Dat begint met zelf letterlijk het goede voorbeeld te geven.” De organisatie Natuurmonumenten mocht, in de persoon van directeur Marc van den Tweel (links), de ‘G-001-BB’ in ontvangst nemen.

Ruim 2,7 miljoen afgiftes

G-001-BB is het eerste kenteken in de tiende serie waaruit ongeveer 2,7 miljoen kentekenafgiftes worden gedaan. Sinds in 1951 voorziet de RDW voertuigen van een eigen, centraal uitgegeven kenteken. In 2015 werd de negende combinatie geïntroduceerd, destijds met het kenteken GB-001-B.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *