Renault bouwt Mitsubishi’s voor Europese markt

Vanaf 2023 gaat Mitsubishi Motors twee modellen van Groupe Renault afnemen voor verkoop in Europa. Deze zustermodellen worden in Renault-fabrieken gemaakt, op Renault-platforms, maar met aanpassingen die het DNA van Mitsubishi weerspiegelen.

In 2020 leek het erop dat Mitsubishi zich zou terugtrekken uit de Europese markt, waar het een marktaandeel van 1 procent heeft. De plug-in hybride Eclipse Cross had de laatste Mitsubishi voor de Europese markt kunnen zijn, maar uit de samenwerking met Renault kunnen we concluderen dat Mitsubishi toch toekomst ziet voor zijn merk in Europa. Met Nissan en Mitsubishi vormt Renault een alliantie, “gericht op impactvolle en zinvolle projecten”, aldus ceo Luca de Meo van Groupe Renault.

Samenwerking

Voorzitter Jean-Dominique Senard van de alliantie: “Ik ben blij dat Mitsubishi Motors een nieuwe line-up opbouwt in Europa. De alliantie heeft tot doel het concurrentievermogen te vergroten en een effectievere uitwisseling van middelen mogelijk te maken ten behoeve van alle drie de bedrijven. Onze aanpak is op samenwerking gebaseerd, op wederzijds respect, met een duidelijke bedoeling om de prestaties van elk bedrijf te verbeteren, zodat individuele bedrijven kunnen profiteren van hun eigen sterke punten, duplicatie van middelen kunnen voorkomen en de efficiëntie kunnen verbeteren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2802 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *