Renault-dealer ABD weer nummer 1 Nederland

De Friese Renault-dealer ABD, met vestigingen in Drachten, Dokkum, Heerenveen, Leeuwarden en Sneek, is voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Renault Dealer of the Year’.

Het bedrijf was in 2018 opnieuw onverslaanbaar op het gebied van klanttevredenheid en behaalde de hoogste score op drie van de zeven beoordelingscriteria. ABD Renault eindigde met 86,3 punten bovenaan, een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2017 (78,8 punten). Op het gebied van marktaandeel, sales & aftersaleskwaliteit en de verkoop van onderdelen werd het maximum aantal punten behaald.

Nieuwendijk

Renault-dealer Nieuwendijk, met vestigingen in Aalsmeer, Amsterdam (West en Zuidoost), Amstelveen, Badhoevedorp, Hillegom, Hoofddorp en Uithoorn, wist voor het eerst het podium te bereiken. De runner-up van 2018 (grootste stijger) behaalde de tweede plaats, maximaal scorend met sales & aftersaleskwaliteit en de onderdelenverkoop.

Hans Jongerius

Hans Jongerius, met vestigingen in Gouda, Woerden en IJsselstein, eindigde ditmaal derde, na een nummer 2-notering in 2016 en 2017. De hoogste score noteerde Jongerius voor zijn saleskwaliteit en onderdelenverkoop. Foto: Namens de directie van ABD ontvangen Wybe Kooistra en Gerry Okkema (midden) de prijs uit handen van Jérôme Pannaud (l.), general manager Benelux, en Christelle Réale, country operations director Nederland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †