‘Renault en Nissan praten over fusie’

Persbureau Bloomberg schrijft dat Renault en Nissan in gesprek zouden zijn over het samengaan van beide autofabrikanten in een nieuw op te richten bedrijf.

Met de fusie zou een einde komen aan beide gevestigde automerken. Voorzitter Carlos Ghosn van beide zou de onderhandelingen hebben geïnitieerd. Hij zou tevens de beoogde ceo zijn van het nieuw op te richten automerk. Woordvoerders van betrokken partijen willen niet reageren op de geruchten.

Beurs

De aandelen Renault stegen donderdagochtend vroeg met 8,3 procent toen het nieuws bekend werd. Daarmee werd het hoogste niveau in meer dan tien jaar genoteerd. Renault vertegenwoordigt nu op de beurs een waarde van zo’n 29 miljard euro.

Haken en ogen

Een deal is echter niet eenvoudig, zeggen kenners. De Franse regering bezit 15 procent van de aandelen in Renault en zou terughoudend kunnen zijn om de controle over het bedrijf uit handen te geven. Niet alleen de Franse, maar ook de Japanse regering zou goedkeuring moeten verlenen aan de deal.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2386 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar