De politie kiest definitief voor de Audi A6 3.0 TDI Avant Quattro S-tronic als snelle interventievoertuig (SIV) bij bestrijding van criminaliteit op de snelweg. De keuze was al eerder gemaakt, maar nu is inderdaad de handtekening onder het contract gezet.

Dat maakt de politie bekend. De politie gebruikt nu nog de Volvo V70 als SIV. Die auto’s worden de komende jaren vervangen door de snelle Audi’s. audi-siv De politie gebruikt de SIV’s met name voor het achtervolgen van criminelen die er na het plegen van een ram- of plofkraak vaak met grote snelheid vandoor gaan. Ook denkt de politie zogenoemde verkeershufters met de nieuwe, snelle Audi’s beter te kunnen achterhalen.

Aanbesteding

Er ging een lang aanbestedingstraject aan de keuze vooraf. Daarbij werd niet alleen gekeken naar snelheid en acceleratievermogen, maar ook naar comfort, wegligging en aanschafprijs. Egbert-Jan van Hasselt, landelijk projectleider Infrastructuur van de politie, is tevreden met het verloop en de uitkomst van het proces. “Hiermee laten we zien dat we de middelen, de vaardigheden en de tactieken hebben om criminelen aan te pakken die zich als idioten door het verkeer verplaatsen.”

Rijvaardigheid

De Audi heeft een topsnelheid van 250 kilometer per uur. “Maar het is meer dan alleen gas geven. Ik durf te beweren dat wij vele malen beter in zo’n snelheidsduivel kunnen rijden dan de gemiddelde crimineel. We kunnen ze dan in ieder geval op een veilige manier volgen en collega’s bijpraten, waardoor bijvoorbeeld de helikopter erbij kan komen of we andere interventies kunnen toepassen. Daarmee vergroten we de pakkans.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties