Renault verkoopt 6,7 procent minder auto’s

Ook Renault ontkomt niet aan de scherpe daling in de wereldwijde autoverkopen. Groupe Renault meldt in het eerste halfjaar van 2019 1.938.579 voertuigen te hebben verkocht. Dat is 6,7 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2018.

Net als voor de PSA Groep zit de pijn hem voor Renault in de tegenvallende verkoopcijfers in China. Waar PSA in China/Zuidoost-Azië een daling in de verkopen moest incasseren van meer dan 60 procent, bleef het verlies voor Renault beperkt tot 23,8 procent. In Europa bleven de verkopen gelijk aan die van 2018.

Brazilië

Brazilië is voor Renault overduidelijk de groeimarkt. In het eerste halfjaar werd hier een stijging in de verkopen gerealiseerd van 20,2 procent. In totaal werden er 112.821 voertuigen verkocht. Renault heeft in Brazilië een marktaandeel van 9,1 procent. Voor heel 2019 verwacht Renault uiteraard ook een daling ten opzichte van vorig jaar. In Europa zullen de verkopen stabiel blijven, tenzij er een harde Brexit volgt, waardoor de resultaten negatief zouden kunnen uitpakken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters