Sono verbreedt Conti-partnership

Continental voorziet Sono Motors van de benodigde ADAS-componenten die standaard gemonteerd zullen worden in de aanstaande zonneauto genaamd Sion. Ook voor de connectiviteit zal Conti worden ingeschakeld.

De ADAS-functionaliteit is cruciaal voor het verkrijgen van de benodigde EU-typegoedkeuring. Sono Motors zegt op weg te zijn om als eerste een zonneauto te kunnen leveren voor maximaal 25.000 euro. Productie moet naar verwachting starten in de tweede helft van 2023.

Sono Motors en Conti begonnen hun samenwerking in 2018 met zaken als de elektromotor, software voor de voertuigcontrole-unit en de airbagcontrole-unit. Het duo werkt bovendien samen aan zaken als het thermisch management van de aandrijflijn.

Volgens de fabrikant moet het 54 kWh grote batterijpakket de Sion met zijn 456 in het carrosserie-oppervlak geïntegreerde zonnepanelen een reikwijdte geven van zo’n 300 kilometer. Dat is op basis van een gemiddeld weekkilometrage van 112 km. Dit zou betekenen dat forensen in stedelijke gebieden gemiddeld zo’n vier keer minder hoeven terug te vallen op externe laadvoorzieningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *