Soundcomfort Goodyear bekroond

De geluiddempende Soundcomfort-technologie van Goodyear is in België en Nederland door consumenten verkozen tot Product van het Jaar 2019. Vijfduizend mensen brachten hun stem uit in het door Nielsen uitgevoerde onderzoek.

Met de bekroonde techniek speelt de fabrikant in op de wens in de markt om minder bandengeluid te laten doordringen in het interieur. Auto’s worden met elke generatie stiller, zeker de steeds populairdere elektrische en hybride. Bijgevolg vallen de afrolgeluiden van banden steeds meer op.

Interieur

Gezien deze ontwikkeling brengt Goodyear een schuimelement van open-cel polyurethaan aan op het inwendige bandenoppervlak. Deze schuimlaag vermindert de luchtvibraties in de band en creëert zo, stelt Goodyear, “een ontspannen sfeer in het interieur”. Dat moet muziek luisteren of een gesprek voeren aangenamer maken. Soundcomfort zou het interieur tot de helft stiller maken in vergelijking met conventionele banden. De reductie van resonanties in de luchtholte gaat volgens de fabrikant niet ten koste van de rijprestaties. Ook is het schuim licht genoeg om geen impact te hebben op het verbruik, de rolweerstand of de maximumsnelheid.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †