Stern boekt verlies van 27,4 miljoen

Mobiliteitsconcern Stern Groep heeft over 2020 een verlies gedraaid van 27,4 miljoen euro, bij een omzet die 14,3 procent lager lag dan in 2019.

De resultaten werden voornamelijk beïnvloed door de Covid-19-pandemie, waardoor met name de verkoop van nieuwe auto’s in 2020 is ingezakt. Bovendien heeft Stern 20 miljoen euro afgeboekt op goodwill. In 2019 draaide Stern nog een winst van 21,2 miljoen euro, mede dankzij de verkoop van zijn leaseactiviteiten aan ALD Automotive.

Sterke basis

Directievoorzitter Henk van der Kwast merkt bij de jaarresultaten op dat de operationele doelstellingen dan wel niet gehaald zijn, maar dat de liquiditeit aanmerkelijk is verbeterd. “De kasstroom uit bedrijfsoperaties komt uit op € 45,5 miljoen, een zeer forse verbetering ten opzichte van 2019. De financiële basis van Stern is daardoor sterker dan ooit. Naar verwachting zal 2021 een heel ander jaar worden, met opnieuw verrassingen en kansen, waarbij individuele mobiliteit, excellente service en eigen merkwaarde centraal zullen staan.”

Concrete financiële voorspellingen voor 2021 doet Stern niet, vanwege “de maatschappelijke verstoringen en de onduidelijke economische vooruitzichten in combinatie met het autobeleid dat de nieuwe regering zal inzetten”.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3427 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.